ПОЧЕТНА ЕВРОПА Вие со него? Математиката му е најсилна страна!

Вие со него? Математиката му е најсилна страна!

сподели
eleftherostypos.gr

Играчите бараа исполнување на комплетните договори, некои од нив се согласија со намалување на платата, други не.

Евролига и Унијата на играчите постигнаа договор за исплата на 80% од договорите ако не се доигра, односно 85% ако се доигра сезоната.

Газдата на Панатинаикос, има интересен став:

„Очекувате играчите да ви помогнат? Добра ви е шегава. Тие очекуваат 80% или 85% од договорите, а изработеле околу 65%. Ќе видиме, на крајот, кој ќе се смее.“ – напиша Јоргос Јанакопулос на Инстаграм.