МАКЕДОНИЈА

Уште посилен Гостивар, за уште понеизвесно првенство

foto: ABA Liga / Dragana Stjepanovic

Гостиварци го доведоа Немања Николиќ од Игокеа, до крајот на сезоната во македонската кошарка. Играчот (196) што настапува на позициите 2 и 3, иако релативно млад, ќе донесе солидно искуство од мечевите одиграни во АБА лигата (Игокеа, Борац).

Според информациите од нашиот западен кошаркарски центар, Николиќ доаѓа како резултат на заемната соработка и пријателството меѓу двата клуба. Србинот се приклучува на тренинзите и се очекува многу брзо да се усогласи со играчите во новата екипа.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top