РЕГИОН

Тројца двоцифрени, другите 33 поени ЗАЕДНО!

foto: ABA Liga / Dragana Stjepanovic

Питс и Балмазовиќ постигнаа по 22 поена, во поразот на Работнички од Широки со 106:77, додека сите останати наши играчи вкупно, имаа прескромен поентерски учинок за АБА натпревар.

Торнтон постигна 10 поени, Младеновиќ имаше 7, Бундовиќ постигна 6 поени, Ефремовски реализира 5 поени, Мулалиќ имаше 3, Младеносвки 2 поена, за вкупни 33 поени од 6 играчи.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top