СЛОБОДНИ ФРЛАЊА

Тони Зен во првата епизода од единствениот хуманитарен спортски серијал кај нас – „Слободни фрлања“

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот.

Слободни Фрлања е единствено спортско шоу од овој тип во Македонија. Покрај натпреварувачки и забавен, емисијата има и хуманитарен карактер. Секое успешно погодено слободно фрлање вреди 200 денари кои на крај на епизодата вкупно се донираат во добротворни цели.

Во првата епизода ни гостуваше најдобриот кошаркар помеѓу раперите и најдобриот рапер меѓу кошаркарите – Тони Зен. Со Тони поразговаравме за деновите кога играше за МЗТ Скопје, за факултетот за физичка култура, како и за плановите за иднина во време на Ковид-19.

“Крајната цел е само подарок за истрајноста на патеката.” – изјави Зен во свој стил на прашањето дали е поважна целта или самото патување кон истата.

Во оваа епизода беа собрани 3.800 денари кои се донирани на сметка за лекување на малата Илина Блажевска.

Kонтакт: slobodnifrlanja@gmail.com

„Слободни фрлања“ е медиумски партнер со првиот кошаркарски портал во Македонија, basketball.mk. Содржината ја определува стриктно авторот на серијалот и истата е независна од порталот basketball.mk.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top