МАКЕДОНИЈА

Странците во Вардар проработеа, падна подмладокот на МЗТ

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот (фото: Никола Спасеноски).

Дикембе и Провел имаа 26, односно 23 поени, хрватскиот интернационалец Радош 15 поени од стартната петорка, од која Ташовски не се запиша во листата на стрелците. Од клупата, Крстевски додаде 8 поени, Делоски имаше 6, Ивановиќ постигна 3, а Сила 1 поен.

Кај МЗТ Скопје предводеше единствениот странец Монтгомери со 17 поени, но Зекири имаше 16, Тодоровски 11, Максим Митевски 10, а Дарио Митевски постигна 7 поени од стартерите. Од клупата, Андоновски учествуваше со 16 поени, Стојановски со 2.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top