ПОЧЕТНА ЕВРОПА Шпанија има најмногу странци и националности!

Шпанија има најмногу странци и националности!

сподели
acb.com

Кошаркарската лига на оваа земја е најбогата во светот, со присуство на надворешни играчи, кои не потекнуваат од пиринејската држава. Шпанската спаѓа во редот на 6-те светски лиги што имаат повеќе странци од домашни играчи.

ФИБА регистрирала повеќе од 8.600 интернационални трансфери последниве три години, што е скоро исто темпо како и претходната, но за 6% намалување од сезоната 2016/17. Во НБА лигата, има намалување на трансферите.