РЕГИОН

Регионалниот шампионат, почнува наскоро

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот.

Започна одбројувањето до стартот на регионалната WABA лига, сезона 2021/2022. Екипите се веќе во завршната фаза од подготовките за новата сезона. Оваа сезона Македонија во WABA лигата ќе биде претставена со две екипи, ЖКК Бадел 1862 и ЖКК Баскет Кам.

Натпреварите од првото коло ќе се одиграат на 29/30.09.2021 година според претходно утврдениот распоред.

Единствената принудна измена во распоредот е промената на домаќинот на натпреварот од Група Б, помеѓу Монтана 2003 и Бадел 1862. Поради Ковид мерките коишто се на сила во Бугарија, домаќин на натпреварот ќе биде Бадел 1862.

Преземено од wbcbadel1862.com.mk

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top