ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Првата лига, сепак, со 10 екипи, закажана е ждрепка

Првата лига, сепак, со 10 екипи, закажана е ждрепка

сподели
mztskopjeaerodrom.mk

Елитната дивизија во македонската кошарка претстојната сезона ќе биде со 10 екипи, место со 11, односно 12 како што беше најавено.

Не беше прифатена идејата во Првата лига да влезат и Шкупи и Ангели. Првенството ќе почне на 12 октомври, подоцна од речиси сите национални шампионати во Европа.

Ждрепката за новата сезона ќе се одржи утре (9 октомври) од 14 часот во КФСМ.