ПОЧЕТНА СВЕТ Нова топка во НБА лигата

Нова топка во НБА лигата

сподели
Yahoo

По скоро четири децении, најквалитетната кошаркарска лига на светот ја менува портокаловата магија. Ќе се смени брендот на баскетот, преку Океанот.

Вилсон ќе го налседи Спалдинг, а за промоцијата на новиот дизајн на топката што ќе се тркала по паркетите и низ обрачите во САД, има повеќе од една година.

Компанијата Спалдинг 38 години (од 1983) беше заштитниот знак на НБА, а претходно тоа беше Вилсон во текот на 37 години.

Промената ќе се случи во сезоната 2021/22, која ќе биде 75-та во историјата на НБА.