МАКЕДОНИЈА

Не можат да го чуваат, затоа што е „аеродинамичен“

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот (архива, фото: Александар Ристовски).

Крстајиќ е лидерот на Академија ФМП сезонава, тоа го докажа и против Вардар, во победата 78:63. Српскиот интернационалец постигна 28 поени, имаше 6 скока и 2 асистенции. Неговата валоризација беше 26, највисока во двата ростера на овој натпревар.

Аеродинамичниот ќелавко (во „вкусна“ конотација кажано) го следеше само Херис, со 12 поени. Другите стрелци кај домаќинот беа едноцифрени, а кај гостите се издвоија двоцифрените Провел со 15 поени, Радош со 13 поени и Ташовски со 10 поени.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top