ПОЧЕТНА ЕВРОПА НБА играч во тимот на Емил Рајковиќ

НБА играч во тимот на Емил Рајковиќ

сподели

Екипата на Астана одигра само еден натпревар во ВТБ лигата во новата сезона, а во останатот дел ќе има големо засилување.

Казахстанскиот шампион, предводен од Емил Рајковиќ и Борче Даскаловски, го договори поранешниот кошаркар на Бруклин Нетс (2016-2018 година), Ајзеа Вајтхед. Во Астана доаѓа од САД, но Г-лигата каде играше за филијалата на Детроит Пистонс, Гранд Рапидс Драјв за кого просечно постигнуваше по 19,5 поени на натпревар.

View this post on Instagram

🏀 В стан столичной команды прибыло серьезное подкрепление! Президентский баскетбольный клуб «Астана» объявляет о подписании контракта с американским защитником — Айзея Уайтхедом. ⠀ 📰 Вся подробная информация о новичке "желто-бирюзовых" – карьера, достижения и самая подробная статистика опубликованы на нашем сайте http://pbcastana.kz ⠀ 👉🏻 Также рекомендуем подписаться на аккаунт Айзеи в Instagram @isaiahwhitehead ⠀ #PBCAstana #PresidentialClubAstana #NBF #NBFKZ #UnitedLeagueVTB #VTB #Kazakhstan #Astana #NurSultan #Basketball #SamrukKazyna #SamrukKazynaTrust #SKTrust #IsaiahWhitehead ⠀ #ПБКАстана #ПрезидентскийКлубАстана #НФБ #НФБРК #ЕдинаяЛигаВТБ #ВТБ #Казахстан #Астана #НурСултан #Баскетбол #СамрукКазына #СамрукКазынаТраст #СКТраст #АйзеяУайтхед

A post shared by Basketball Club “Astana” 🏀 (@pbc_astana) on

Додека беше член на Нетс, тој одигра 89 натпревари во НБА, но само 16 во втората сезона. Ова за него е враќање во ВТБ лигата откако лани една полусезона играше за Локомотив Кубан.