ПОЧЕТНА ЕВРОПА (ВИДЕО) Моментот кога Астана беше сопрена да направи пресврт

(ВИДЕО) Моментот кога Астана беше сопрена да направи пресврт

сподели
vtb-league.com

Гостите имаа можност да го спасат мечот на две минути до крајот, кога при негатива од -12 постигнаа две врзани тројки, дело на Џеремаја Хил (70:64), а потоа дојдоа и на -5 со тројката на Малколм Хил (72:67).

Но, јунакот на средбата Ерик МекКалум имаше свое шоу во финалните моменти. Тој погоди четири слободни фрлања по ред, по што УНИКС ја стартува новата сезона со победа, а Астана на Емил Рајковиќ со пораз (81:72).