https://www.bestwatchreplica.co

replica watches for sale

www.swissreplica.is

МАКЕДОНИЈА

Македонскиот селектор на нож со федерацијата на БиХ

foto: ABA Liga / Dragana Stjepanovic

Во некогашната југословенска република изби голем скандал – три од четирите екипи што требаше да учествуваат на завршниот турнир не се појавија, по што титулата му припадна на организаторот Широки, единствениот тим на паркетот.

Игокеа, Борац и Спарс барале да не се одигрува турнирот, туку првенството да заврши според распоредот на табелата. Новиот македонски селектор, кој е тренер на Игокеа и поранешен професионален кошаркар и фудбалер, изјави:

„Што може нормален човек да истакне при ваква ситуација. Не знам кој е погреота – Широки со титулата, комесарот на лигата или секретарот на федерацијата. Ова доволно кажува за бедната држава во која живееме, распадната во сите области. Моментално сум во Скопје и не ја почитувам Босна и Херцеговина, туку само Република Српска и Северна Македонија чиј сум селектор.“

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top