МАКЕДОНИЈА

Македонската сениорска кошарка има нов комесар

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот.

На Управниот одбор на КФСМ од 24.март.2021 година, донесена е одлука за разрешување на Сречко Хорват од функцијата Комесар за натпреварување во сениорски лиги.

Согласно член 43 од Статутот на КФСМ, изборот на Комесар за натпреварување, а на предлог на Здружението сениорски лиги, по реализираното гласање, нашиот меѓународен судија со знакот на ФИБА, Александар Милојевиќ е избран на функцијата Комесар за натпреварување во сениорски лиги, на која стапува уште од денеска, 29. март, 2021 година.

**Преземено од kfsm.mk

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top