ПОЧЕТНА СВЕТ Конечно датуми за предолимписките турнири

Конечно датуми за предолимписките турнири

сподели
FIBA

Светската куќа на кошарката реши кога ќе се одиграат последните натпревари, за комплетирање на учесниците на ЛОИ 2021-та година.

Натпреварите ќе се одиграат на 4 локации, селекциите секаде се поделени во две групи, а само победниците ќе се пласираат во Токио:

Белград:
А група – Дом. Република, Нов Зеланд, Србија
Б група – Италија, Порторико, Сенегал

Сплит:
А група – Германија, Русија, Мексико
Б група – Тунис, Хрватска, Бразил

fiba.basketball

Каунас:
А група – Литванија, Ј. Кореа, Венецуела
Б група – Полска, Словенија, Ангола

FIBA

Викторија:
А група – Грција, Кина, Канада
Б група – Уругвај, Чешка, Турција

Игрите се презакажани од 2020-та, за периодот меѓу 23-ти јули и 8-ми август следната година, а турнирите ќе се одиграат од 29-ти јуни до 4-ти јули.