МАКЕДОНИЈА

Јане во пензија, ги заслужи почестите

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот.

Се појави пред 18 години во дресот на Никол Ферт и никогаш не престана да го остава срцето на терен, без разлика за која екипа играше. Петровски настапуваше за МЗТ и за Работнички, тој е еден од ретките играчи кои се омилени кај публиката на двата краја од главниот град.

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смее да се користат без дозвола на медиумот.

Во странство играше во Шопрон, Грифини и во Рилски, дома уште во во Поло Трејд и во Фени Индустри, односно Еуро Никел каде ја заврши кариерата. Беше репрезентативец од 2004-та до 1009-та година. Има 36 години и огромно искуство зад себе, кое може да и го пренесе на кошарката.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top