МАКЕДОНИЈА

Ики и Зочка испишаа историја, голем ден за македонската кошарка

Нашите арбитри со знакот на ФИБА, Зоран и Игор Митровски во Софија судеа на мечот меѓу Трефл Сопот и Ираклис кој заврши со тримф на грчката екипа со 72:74, во рамките на квалификациите за ФИБА Еврокупот.

Зоран Митровски (лево), Игор Митровски (десно)

Ики и Зочка, како што ги ословуваат оние кои подолго и подобро ги познаваат браќата кошаркарски судии, се првиот братски тандем на еден официјален натпревар одигран под капата на Светската куќа на кошарката.

НАПОМЕНА: Фотографиите во овој текст се искористени со дозвола на FIBA.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top