МАКЕДОНИЈА

Гостивар му ја покажа реалноста на Работнички

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смеe да се користат без дозвола на медиумот.

Најтрофејната македонска екипа е далеку од времињата кога беше казнена експедиција по македонските градови, а најкошаркарскиот град последниве неколку сезони, има со што да се гордее и во новото првенство. Јончевски создаде одлична селекција, која може да гледа многу високо.

Во меѓусебната пресметка, домашните победија со 91:65. Ворку имаше 24, Ефремовски и Тодоровиќ по 13 поени за победникот. Данаиловски и Мустафица имаа по 11 за поразените. Работнички е во незавидна позиција, со оглед на скороспроведената играчка и раководна реорганизација.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top