МАКЕДОНИЈА

ФИБА има доверба во Македонија

фото: FIBA

Од канцеларијата на Европската куќа на кошарката стигна допис дека добивме организација на уште две европски младински натпреварувања, кои ќе се одиграат во наредната календарска година.

Тоа се ЕП во А-дивизијата за кошаркари U16, односно ЕП во Б-дивизија за кошаркарки U20. Мажите ќе играат во периодот 12-22 август, додека дамите ќе играат во периодот 9-17 јули во 2022-та година.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top