ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ФИБА го поддржа прекинот во македонското првенство

ФИБА го поддржа прекинот во македонското првенство

сподели
фото: КФСМ

Генералниот секретар на ФИБА, Андреас Заглис, ја поздравува одлуката на нашата федерација за прекин на шампионатот.

Одлуката на КФСМ да го прекине националното првенство без промоција на шампион или испаѓање е дискрециско право на федерацијата, порача генералниот секретар на ФИБА, Адреас Заглис.

„ФИБА прифаќа и ги поддржува Националните федерации кои го користат своето дискреционо право во интерес за безбедноста на играчите, тренерите, службените лица и гледачите, се додека има таква дискреција вежба во согласност со важечките правила и прописи“, се вели во писмото од Заглис, испратено до Перо Антиќ.

Управниот одбор на КФСМ минатата недела одлучи да стави крај на првенствто и да не прогласи шампион, а да ја прошири лигата на 12 екипи за идната сезона со тоа што нема да има испаѓање.