МАКЕДОНИЈА

Европските дами во нагорна линија и покрај проблемите што ги наметна КОВИД-19

фото: FIBA

ФИБА се пофали дека квалификациите за ЕП во женска конкуренција се апсолутен успех, без оглед на катастрофалните услови што постојат на светско ниво, предизвикани од пандемијата коронавирус.

фото: FIBA

Според Светската куќа на кошарката, податоците на двата приложени графикона (во рамките на овој текст) се доказ за успех на теренот и вон теренот, во сите сегменти поврзани со кошаркарската игра.

фото: FIBA

Квалификаците се одржаа во три прозорци – ноември 2019, ноември 2020 и февруари 2021.

Беа вклучени 607 кошаркарки од 33 национални федерации, а нашата репрезентација беше дисквалификувана, поради што заврши на последната позиција во групата „И“ со Хрватска, Летонија и Германија.

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top