ЦОГОЛЕНД

Како започна се…

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смее да се користат без дозвола на медиумот.

Веќе три години сум прворангиран македонски 3х3 играч, на светската ранкинг листа. Приказната почна во 2018-та година, со екипата „Кантина“. Кошарката ми е во крвта, но можам да кажам дека од икс причини се пронајдов себеси во 3х3 баскетот.

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смее да се користат без дозвола на медиумот.

Секој ден сакам да напредувам и да достигнувам повисоко ниво, па затоа сум максимално посветен на тоа што го правам. Понекогаш, колегите со кои тренирам знаат да ми кажат да застанам малку и да земам здив, но тоа не е на моето мени!

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смее да се користат без дозвола на медиумот.

Во 2020-та играв за неколку српски екипи, затоа што овој спорт ти пружа шанса да менуваш тимови во текот на една сезона. Бодовите се стекнуваат индивидуално и тимски, а јас имав одлична година, освојувајќи го зимскиот ФИБА турнир.

Фотографиите се сопственост на basketball.mk и не смее да се користат без дозвола на медиумот.

Тоа ми овозможи во 2021-та да одам малку понапред, дури добив покана да играм и на три мастерс турнири, но КОВИД-19 пандемијата си го направи своето и во оваа дисциплина. Се надевам дека во продолжението на годината, ќе ја добијам истата шанса!

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top