МАКЕДОНИЈА

Да ги повториме резултатите од едно не толку далечно минато

foto: ABA Liga / Zadar / Zvonko Kucelin

Селекторот на македонската А репрезентација, Драган Бајиќ ја имаше првата официјална прес-конференција по преземањето на кормилото на нашиот национален тим.

„Се надевам дека ќе ги повториме резултатите од една не толку далечно минато. Сè што правевме од почетокот на моето преземање е со таа цел и јас од тоа не планирам да отстапам. Сакам репрезентацијата да се подмлади, да направиме план и пат за иднината, да се вратиме на големите натпреварувања. Се обидов да ги видам сите кандидати за националниот тим и разговарав со нив. Во тренажниот процес во подготовките ќе бидат вклучени 16 кошаркари и сите ќе конкурираат за репрезентацијата. Нивната просечна возраст е околу 24 години и мислам дека тоа треба да биде патот за иднината.“

  

Првиот македонски кошаркарски медиум ви ги пренесува последните новости и достигнувања од кошарката.

Авторски, преземено со дозвола, непристрасно, објективно, проверено и навремено - е нашето мото.

Секое и минимално копирање или преземање на наша содржина, подлежи на законските регулативи и прописи.

Copyright © 2021 basketball.mk - Ние постоиме за вас!

To Top