ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Чекајте другари, друг треба да реши дали ќе има 10 или 12...

Чекајте другари, друг треба да реши дали ќе има 10 или 12 екипи

сподели

Побрзавме да објавиме дека Првата лига на Македонија ќе брои 10 учесници во наредната сезона. Ова беше соопштено од претставници на раководството на КФСМ.

КК Шкупи најави дека ќе тужи и правдината ќе ја бара на суд, затоа што било најавено дека лигата сезонава ќе брои 11 екипи.

КК Ангели најавија дека ќе почекаат УО да одлучи дали ќе има место за уште две екипи во елитата, во ситуација кога од КФСМ рекоа ќе додадат или две или ниедна, на актуелните 10 екипи.

Закажана е и ждрепката, но се уште не е донесена конечната одлука на Управниот одбор на нашата кошаркарска федерација, кој, ако се сеќаваме, ја поништи поканата што Ангели претходно ја добија од Канцеларијата на КФСМ.

Во право сме, или не?