ПОЧЕТНА Во позадина ПОТЕГ НА ГОДИНАТА: Од Лука Дончиќ, за Лука Антиќ

ПОТЕГ НА ГОДИНАТА: Од Лука Дончиќ, за Лука Антиќ

сподели

Во светот на професионализмот нема пријателства и познанства, кога се работи. На теренот во Евролига нема попуст, нема милост, нема „правда“.

Целта ги оправдува средствата. А целта на професионалните спортисти е да победат, по секоја цена. Но, и тие се луѓе.

Тоа го демонстрира големиот шампион Лука Дончиќ, кој што на барање на нашиот Перо Антиќ лично му го донел својот дрес во соблекувалната на Црвена звезда, со автограм и му честитал за победата.

Најрадосен во приказнава е малиот Лука, синот на Перо, кој што си ќари убав и раритетен спомен од идолот.

((преземено (и адаптирано) од eurohoops.net))