ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА (ВИДЕО) ДОЈДЕ КОЛОСОТ ШТО ГО НАЈАВИВМЕ: 120 килограми ќе шетаат низ Гостивар

(ВИДЕО) ДОЈДЕ КОЛОСОТ ШТО ГО НАЈАВИВМЕ: 120 килограми ќе шетаат низ Гостивар

сподели
uhcougars.com

Управата на гостиварскиот клуб ги потврди шпекулациите и го ангажира американскиот џин под кошевите, кој што има 203 сантиемтри и може да игра на двете наjвисоки позиции, четворка и петка.

Брион Пол Брејди има 22 години и искуство од НЦАА лигата во САД, играше за универзитетската екипа на Хјустон Кугарс.

Центарската позиција на гостиварци беше најранлива, а сега може да се случи да биде најсилната во поновата историја во македонското првенство, ако се реализираат најавените договори со Бојан Крстевски и Марјан Јанески кои што минатата сезона играа во Работнички.