ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ТФТ и Куманово, потврдени во БИБЛ лигата

ТФТ и Куманово, потврдени во БИБЛ лигата

сподели
ТФТ (Facebook)

Двата македонски претставника ќе настапуваат во Балканската група, заедно со уште четири други екипи од регионот (Ибар, Берое, Пловдив, една екипа од Косово) по системот дома-гости.

Најдобрите 4 тима, ќе продолжат во следната фаза.

Во тој втор дел ќе им се приклучат две израелски екипи, кои поради паузата во домашниот шампионат, масовно решија да не застанат со активностите и да играат во (12 тима, систем од четири групи) БИБЛ лигата (т.н. Израелска група).