ПОЧЕТНА Некатегоризирана Тепачката за олимписките турнири ќе биде скандалозно пеколна

Тепачката за олимписките турнири ќе биде скандалозно пеколна

сподели
FIBA

Многу од европските репрезентации останаа покуси за планираните места за следните ЛОИ, што наредната година ќе се одржуваат во Токио. Последната шанса им се квалификациските турнири.

Терминот за пријавување за организација е ноември 2019, одлуката ќе биде донесена во март 2020. Дури девет земји од Стариот континент, се кандидати за пласман на завршниот турнир меѓу 12-те величенствени.

Еве ја листата, а знаејќи што се се случувало во минатото, замислете какви се задкулисни игри ќе се одвиваат, со цел да се добие домаќинлукот.

Грција и Литванија јавно, Србија срамежливо, веќе најавија дека сакаат еден турнир:

Србија
Чешка
Полска
Литванија
Италија
Грција
Русија
Германија
Турција