ПОЧЕТНА Некатегоризирана СУДБИНА? Ќе си го погази ли Ѓорѓевиќ зборот?

СУДБИНА? Ќе си го погази ли Ѓорѓевиќ зборот?

сподели
mondo.rs

Селекторот на Србија е во незавидна позиција. Се повредија Милосављевиќ и Теодосиќ, првиот поради скинат преден вкрстен лигамент на коленото сигурно не игра на СП, а вториот има повреда на лигамент на стапалото и докторите се борат да го оспособат.

BeBasket

Александар Ѓорѓевиќ ги отпиша Калиниќ и Недовиќ, но дали сега ќе нема избор и ќе мора да ги повика во националниот состав? Тоа се двајца од кошаркарите што минативе години и беа најверни на селекцијата, кога беа здрави.

Рокот за пројавување на играчи во ФИБА, за претстојното СП, е 24-ти август. Техничката комисија ќе ги потврди ростерите на 29-ти и на 30-ти август.