ПОЧЕТНА ЕВРОПА Српската федерација донира во борбата против COVID-19

Српската федерација донира во борбата против COVID-19

сподели
ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Куќата на кошарката во соседна Србија одвои 30.000 евра од буџетот, за набавка на неопходните средства во борбата против пандемијата.

Во Србија има спроведено околу 6.000 тетсови за коронавирус (3.4.2020), од кои околу 1.500 се позитивни, 42 излечени и 39 смртни случаи.