ПОЧЕТНА ЕВРОПА Шпанија лапа уште еден балкански потенцијал?

Шпанија лапа уште еден балкански потенцијал?

сподели
Rea; Madrid

Своевремено, кога заклучија дека никако не можат да победат против Југославија, шпанските спортски организации решија да го доведат сиот тренерски крем и да создадат нов систем на спорт во оваа земја.

Тој експеримент им успеа, а во поново време атакуваат на играчи со балканско потекло. Можно е примерот на Никола Миротиќ, кој е Црногорец, односно етнички Србин, играше за јуниорите на Реал Мадрид.

Тристан Вукчевиќ (2003), синот на Душан (Реал Мадрид 2001-02) кој играше со Врбица Стефанов во Монтепаски (2002-04), настапи за јуниорската селекција на Кралксиот клуб.

Нема гаранција дека Тристан ќе се развие во добар кошаркар, но ако тоа го намирисаат шпанците, скоро сигурно ќе му пружат усоови што нема да може да ги одбие.