ПОЧЕТНА Некатегоризирана Сонував да ми биде тренер Обрадовиќ

Сонував да ми биде тренер Обрадовиќ

сподели
euroleague.net

Новата аквизиција на турскиот вицепрвак и редовниот учесник на завршните финални турнири на Евролига последните пет години, изјави дека за него дресот на Фенербахче и соработката со најтрофејниот тренер во Европа се огромна чест.

„Тоа е единствениот тренер што сонував да ме тренира. Со него секогаш можеш да одиш ниво погоре и постојано си фаворит за освојување на Евролига.

euroleague.net

Слични се со Шарунас Јасикевичиус, мојот претходен тренер. На теренот се груби и викаат по тебе, а вон теренот се феноменални личности.“ – рече Лео Вестерман.