ПОЧЕТНА СП 2019 СКАНДАЛ: Нема пренос Србија-Ангола?

СКАНДАЛ: Нема пренос Србија-Ангола?

сподели
SmashingTips

Можно е да се случи да нема телевизиско покривање од натпреварот што ќе го отвори светското првенство во Кина, од повеќе од бизарна причина.

Еден од челниците на ФИБА влетал бесен во центарот за акредитации викајќи: Ова е нашиот главен камерман, ако тој не добие акредитација, нема да има преноси од ова СП!

ФИБА сака да ангажира проверени камермани кои се разбираат од кошарка, а кинезите се познати по цензурата и строгите критериуми што ги имаат, па ако овој проблем не се реши може да се случи невиден скандал некарактеристичен за големите натпреварувања во 21-от век.