ПОЧЕТНА СВЕТ Сакаш во НБА? Рекетот е 6 милиони долари!

Сакаш во НБА? Рекетот е 6 милиони долари!

сподели
FIBA

Аргентинскиот ас е најверојатно следниот што ќе патува преку Океанот, од редовите на Реал Мадрид во некоја од проферсионалните франшизи, но екстремно се мали шансите тоа да биде следната сезона.

FIBA

Откупната клаузула на Факундо Кампацо е 6 милиони долари, а еден НБА колектив може да плати максимални 725.000 американски долари, што значи за останатата сума ќе треба да се погрижи играчот.