ПОЧЕТНА Некатегоризирана Репторс ја добија битката со градот Торонто!

Репторс ја добија битката со градот Торонто!

сподели
фото: Raptors

Со години наназад раководството на градот ги отстранувало обрачите од игралиштата, по жалбите на граѓаните на кои што им пречела вревата што ја создаваат децата кои што играат уличен баскет.

По само еден твит на канадското кошаркарско тело, таа пракса се сменила – Нема обрачи, нема историја! Градоначалникот Џон Тори веднаш ги повлекол екипите од терен изјавувајќи дека Градот треба да поставува, наместо да ги вади обрачите.