ПОЧЕТНА ЕВРОПА Партизан продолжува со тренинзите

Партизан продолжува со тренинзите

сподели
фото: KK Partizan

Повеќенеделниот карантин поради коронавируст е зад нив, црно-белите први почна да излегуваат на отворено. Екипата има групни активности во „Хајд парк“, во согласност со препораките за користење на маски и ракавици, како и држење прописна дистанца.

Играчите кои не се во Србија, ќе се приклучат кога ќе се донесе конкретен став за продолжување на натпреварувањата. Дотогаш, 11 членови на првиот тим ќе тренираат во две групи, на различни локации во паркот. Се уште не е познато како ќе продолжат кошаркарските лиги во Европа.