ПОЧЕТНА СВЕТ ОВИЕ НЕ СЕ ШЕГУВААТ: Лејкерс ја откажале претставата во Шангај!

ОВИЕ НЕ СЕ ШЕГУВААТ: Лејкерс ја откажале претставата во Шангај!

сподели
фото: LA Lakers

Кампањата NBA Cares требаше да има организиран евент во кинескиот град-провинција, поради проблемот што се појави со поддршката на Дарил Мори (ГМ на Рокетс) за анти-владините протести во Хонг Конг.

НБА се огради од потегот со официјален став дека настанот што требаше да биде поддршка за програмата на Специјалната Олимпијада, не е откажан по одлука на Канцеларијата на американската профи лига.