ПОЧЕТНА ЕВРОПА Ништо од АБА лигата?

Ништо од АБА лигата?

сподели
Partizan NIS

Сите клубови, освен белградскиот гигант Партизан, доставиле документи за учество во новата сезона во регионалното кошаркарско натпреварување.

Црно-белите настојуваат спортскиот суд во Лозана да утврди дали постои конфликт на интереси меѓу Звезда и ФМП, кои наводно се водени од еден ист човек.

Звезда и ФМП не се согласиле, затоа што според нив Трговскиот суд во Загреб е надлежен за сите евентуални спорови кои се случуваат во АБА лигата.

Регионалното првенство треба да почне на 2-ри октомври.