ПОЧЕТНА СВЕТ НБА има посебни правила и за тренинзите?

НБА има посебни правила и за тренинзите?

сподели
NBA TV

Комесарот Адам Силвер најави дозвола за отворање на објектите за екипите кои ќе сакаат да продолжат со тренинзи, на крајот на оваа недела.

Други екипи најавија рестартирање следната недела, а трети најавија дека се уште не се во можност да продолжат со активностите.

При спроведувањето на активностите во овие новонастанати услови на пандемија околу нас, која не се знае кого и од каде напаѓа, НБА лигата постави посебни услови на функционирање:

1. Екипа од шест (6) асистенти тренери или персонал од одделот за развој на играчите ќе може да го надгледува процесот на тренинг.

2. Главните тренери не смеат да присуствуваат на тренинзите на екипите, кои прво ќе бидат индивидуални, а нешто подоцна ќе се дозволи групно тренирање.