ПОЧЕТНА СВЕТ НБА им ги крати платите на играчите

НБА им ги крати платите на играчите

сподели
Philadelphia inquirer

Најквалитетната лига на светот ќе ги исплати сите кошаркари до 1-ви април, но за потоа, поради коронавирусот, не се знае, пренесува ESPN.

Натпреварувањето е суспендирано на неодредено време, а НБА има право поради виша сила, како што е пандемија, да му одземе на секој играч дел од предвидената заработка, ако се откажат мечевите.

Оваа мерка не би требало во голема мера да влијае на џебот на кошаркарите, кои до 01.04.2020 ќе земат 90% од проектираните примања.