ПОЧЕТНА СП 2019 Најслабата четвртина во историјата на Америка!

Најслабата четвртина во историјата на Америка!

сподели
FIBA

Првиот период во првиот дуел за пласман од 5-то до 8-то место на 18-то СП, Американците го завршија со негатива 32:7.

Никогаш во историјата немаат примено толку поени, никогаш во историјата не дале толку малку поени за еден период.

Мала утеха за несериозноста со која влегоа во овј меч, е вториот период (12:33), а уште помало оправдување е фактот што ова не е меч за медал.

САД загубија од Србија, со 94:89. Србите ќе играат за 5-то место против подобриот од мечот Полска – Чешка, а Американците за 7-то со поразениот.