ПОЧЕТНА СП 2019 На ова СП, Србија си постави нов рекорд

На ова СП, Србија си постави нов рекорд

сподели
FIBA

Селекцијата на нашиот северен сосед имаше убедлива претстава, каква што ретко кој очекуваше на ова светско првенство. Србите пукаа од сите цилиндри, целата машинерија функционираше беспрекорно.

Жртвата е селекцијата на Филипини со нереални 126:67 (+59), со што беше подобрен претходниот најдобар резултат на оваа земја од осамостојувањето, победата против Ангола во 2010-та година со 94:44 (+50).