ПОЧЕТНА Некатегоризирана Можеш да ги носиш моите патики, но никогаш нема да ти бидат...

Можеш да ги носиш моите патики, но никогаш нема да ти бидат точни

сподели
complex.com

При едно соочување меѓу Визадс и Лејкерс во сезоната 2002/03, легендарниот Мајкл Џордан му одбрусил на Коби Брајант дека никогаш нема да ги достигне неговите резултати.

Одговорот на оваа провокација од страна на кралот за треш-ток, била 55 поени за 41-на минута во следното соочување со учинок 15/29 од поле, 9/13 за три поени и 16/18 за еден поен за Брајант.

По таа сезона, Коби освои уште две титули или вкупно 5, додека славниот Ер има вкупно 6, на два пати по три.