ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Македонија во меур во Естонија

Македонија во меур во Естонија

сподели

Според последната одлука на ФИБА, дуелите против Италија (27.11.2020) и Естонија (30.11.2020) ќе ги играме во Талин, кој според проценките на Куќата на кошарката има најдобри услови за одигрување натпревари во корона-кризата.

printscreen – fiba.basketball

Ќе се игра уште еден балон, во февруари, а ако ФИБА се води според логиката – организатор на турнирот да биде селекцијата што игра две последователни средби дома – тогаш имаме големи шанси да добиеме улога на организатор.