ПОЧЕТНА ЕВРОПА Кошарката се враќа во Србија

Кошарката се враќа во Србија

сподели
FIBA

Властите кај нашиот северен сосед го потврдија датумот кога ќе се отворат спортските арени, за тренинг на екипите и поединците. Според министерот за спорт и млади, Вања Удовичиќ за Б92:

„Нашите сојузи го земаат в предвид минимумот од четири недели за враќање на националните натпреварувања, што е временски период претпоставен од страна на експертите, за враќање на професионалните спортисти во полн тренажен процес.

Wikipedia

Се уште нема да може да се користат фискултурните сали, до 1-ви јуни, поради што овие спортисти ќе мора да тренираат на отворено. Но, сите други објекти се враќаат во употреба, вклучувајќи ги и базените.“