ПОЧЕТНА СВЕТ Кога имаш карактер, фрлаш и 100 милиончиња

Кога имаш карактер, фрлаш и 100 милиончиња

сподели
Fox Business, Reuters

Менаџерот на најактуелниот кошаркар во моментов, сподели неверојатна приказна поврзана со пензионерот. Мајкл Џордан е најпопуларниот кошаркар на сите времиња, еден од најдобрите, заработил толку многу пари во животот што може да каже не и на непристојни предлози:

„Договорив се, тој требаше само да се појави на настан што трае два часа и да инкасира 100 милиони американски долари. Но, Бог го благословил, му дал се па тој може да бира каде ќе го видат.“ – се зборовите на менаџерот на Џордан, Дејвид Фалк.

Мајл Џордан е проценет на преку 2 милијарди долари, а во кариерата заработил многу повеќе од ова. Тој е најголемата машина за пари во спортот, иако не игра (на максимално ниво) од 1998-та година. Моментално со серијата „The Last Dance“ ги руши сите рекорди на гледаност.