ПОЧЕТНА СП 2019 (ВИДЕО) Како тренираше Јокиќ за инцидентот со Хакет?

(ВИДЕО) Како тренираше Јокиќ за инцидентот со Хакет?

сподели
FIBA

Српскиот репрезентативец го фрли на земја италијанскиот, кој му се закачи и го маваше со сите средства, како да е тоа дуел на Давид и Голијат, но со поинаков респлет од познатиот во легендите.

Еве ги тренинзите на Никола Јокиќ, во родниот Сомбор, специјално дизајнирани за вакви случки:

Тренингот е од 2017 година, во родното место на Никола, каде што престојуваше заедно со еден од кондициските тренери на Денвер Нагетс, Стив Хес кој ги подготвуваше содржините на вежбите за центарот.