ПОЧЕТНА ЕВРОПА Играше во вечните ривали, сега ги „опна“ и нив и државата!

Играше во вечните ривали, сега ги „опна“ и нив и државата!

сподели
aba-liga.com

Некогашниот играч на Партизан и на Црвена звезда допре едно од најболните правила во српската кошарка, а тоа се пасошите за странците кои настапуваат во српската лига.

Секоја година пред Купот, двата вечни ривала се борат со властите и успеваат да издејствуваат пасоши за странците, кои се лимитирнаи на 4, но со документите имаат право да играат.

„Која е поентата? Или не чини правилото, или не чини државата!“ – напшиша Милан Дозет.

Сезонава пасош доби Пантер од Звезда, минатата Пејџ од Партизан…