ПОЧЕТНА СВЕТ Големото срце Лука му помага на малиот Крис

Големото срце Лука му помага на малиот Крис

сподели
фото: Mavericks

Словенечкото чудо од кошаркар покажува дека воедно е и чудо од човек – заедно со пријателите, Дончиќ успеал да собере 2.2 милиони американски долари за третман на ретката болест (спинална мускулна атрофија), во рамките на проектот „НБА се грижи“.