ПОЧЕТНА ЕВРОПА (ФОТО И ВИДЕО) Евролига праша, Србите жестоко одговорија

(ФОТО И ВИДЕО) Евролига праша, Србите жестоко одговорија

сподели
Gigantes del basket

Најелитното клупско кошаркарско натпреварување на Стариот континент, постави скокотливо прашање на својот Твитер профил, со тема што ги буцна северните соседи:

На престижниот српски медиум Б92, беше спроведена анкета која да трае и бесконечно, резултатите никогаш нема да се сменат:

B92 printscreen

Пред фактите и боговите молчат, а Србите на времето пееја: „Ми и-ма-мо сво-га Бо-га, он се зо-ве Бо-ди-рога“.

Два од патентираните потези на Дејан Бодирога, со кои ги исфрлаше од игра и Американците, на ревијалниот меч во Белград, одржан пред ЛОИ (6.08.2004) во Атина.

Бодирога го усоврши и „камшикот“ кој Американците (освен што го почувствуваа во Белград, на споменатиот меч) се обидуваат да го присвојат како Shammgod move, но податоците велат дека тој потег потекнува од екс-Ју просторите.